גיל המעבר: למה העור שלי כל כך רגיש? מה אני יכולה לעשות בקשר לזה?
גיל המעבר הוא תקופה מאתגרת שיש לה השפעה על כל הגוף שלך. ישנם שינויים שמתרחשים מאד מהר ובעוד שחלק מאיברי הגוף שלך חזקים מספיק כדי לעמוד בשינויים ולהסתגל אליהם במהירות, העור שלך אינו אחד מהאיברים הללו.
מתחיל תהליך של ירידה ברמות חלק מהמרכיבים המשמעותיים ביותר שלו והעור ומתקשה להתמודד עם התקפות מבחוץ תוך הסתגלות לשינויים המתרחשים בתוך גופך. אם לומר זאת בקצרה, העור שלך עושה כמיטב יכולתו בהתחשב בנסיבות, אז אל תוותרי עליו!
תסמינים עיקריים שייתכן ותרגישי בתקופת גיל המעבר ומה ניתן לעשות
את בוודאי יודעת, אבל לא יזיק לחזור על זה: עלייך לשקם את העור שלך ולהעניק לו לחות ורוגע, וזה משהו שבהחלט ניתן לעשות!
לחומצות השומן תפקיד חשוב בגמישות העור. נמצא כי במצבים של מחסור בחומצות שומן ישנן גם הפרעות עור נפוצות כמו: דלקת עור אטופית (atopic dermatitis), אקנה ופסוריאזיס.
בתקופת גיל המעבר ניתן להבחין בתופעות הבאות:
- שינויים ברמת ה-pH בעור,
- מחסור בשומנים באפידרמיס,
- ירידה ברמות חומצה היאלורונית.
בזמן ששינויים אלה מתרחשים תוכלי להבחין בגירויים, פריחות ויובש המופיעים בתדירות גבוהה יותר וגם בהחמרה של מצבי עור קיימים כמו רוזציאה או אקזמה.
גם השומנים בעור חיוניים לשמירה על תפקוד תקין של מחסום ההגנה של העור, המאבד את יכולת העמידה שלו ככל שאנו מתבגרים.
ישנם מוצרים קוסמטיים המכילים את החלקיקים היקרים הללו וכאשר הם מיושמים בטיפול מקומי על העור הם יכולים לשפר את המחסור שנוצר בשומנים בשכבת האפידרמיס. כן, זה החלק של "החדשות הטובות" שחיכית לו!
עליך לשקם את העור שלך, להעניק לו לחות ורוגע.
בתקופת גיל המעבר העור הופך ליותר יבש ופחות גמיש ובנוסף הוא נעשה רגיש יותר למוצרים קוסמטיים מסוימים, כמו סבונים וחומרי ניקוי, שעלולים לגרות את העור ולגרום לגירויים ודלקות. ישנן גם נשים שיחוו תופעה המכונה פרסתזיה (paresthesia) או נימול שהיא מעין תחושת עקצוץ או נימול בעור.
חשוב שתדעו שגם הפרעות שינה הקשורות לגירויים ולגלי חום הן גורם שעשוי לשנות את רמות הלחות בעור ואת תפקוד מחסום ההגנה של העור, שבתורם יובילו לרגישות יתר.
אם כן, טיפול בעור שלך יסייע לשינה שלך, שהיא חשובה לעור שלך. מתחילות להבחין במעגליות?