אלו שינויים הורמונליים בתקופת גיל המעבר משפיעים על שינויים בעור שלי?
גיל המעבר הוא תהליך מסובך שמשפיע לא רק על התפקוד הפנימי בגוף אלא גם על העור שלנו. מכיוון שהעור הוא (סוג של) חלון לגוף שלכן, העור נוטה להגיב לכך די מהר באמצעות מגוון סימני מצוקה.
ואת תגלי שלמעשה סימנים רבים חולקים גורם משותף.
במהלך תקופת גיל המעבר, ההורמונים שלך חווים שינויים רבים
הירידה ברמות האסטרוגנים נוטה להשפיע גם על זרימת הדם, ולמנוע מחמצן וחומרים מזינים נוספים להגיע לעור. ומשום שהעור לא מקבל את כל מה שדרוש לו, הוא עלול להפוך לדק יותר והתחושה שלו תהיה יותר יבשה.
האסטרוגן והפרוגסטרון מספקים לעור מראה זוהר, גמישות ולחות, ואנחנו פשוט אוהבות אותם. ככל שתפקוד השחלות פוחת חלה ירידה ברמת ההורמונים הללו, ואת זה אנחנו פשוט שונאות.
חוסר איזון הורמונלי בתקופת גיל המעבר גורם לפירוק קולגן וסיבים אלסטיים ולכך השפעה שלילית הבאה לידי ביטוי בגמישות העור. בנוסף בתקופה זו אנו עשויות לחוות חוסר לחות בעור ומשכי זמן ארוכים יותר הנדרשים על מנת להגיע לריפוי מלא של פצעים. כל זה נובע מקרני UV ומהעובדה שאנו עלולות מדיי פעם לשכוח להגן על עצמנו.
רמות האסטרוגנים הפוחתות גורמות גם לחלוקה מחדש של מצבורי שומן, אבל לדעתנו חלוקה מחדש זו אינה מוצלחת במיוחד...
- איבוד שומן תומך באזורים שמתחת לעור הפנים, הצוואר, הידיים, החזה והזרועות גורם למראה עור רפוי.
- ריכוז שומן מעל הבטן ו/או על הירכיים והישבן.
זה כל מה שזה? טוב, סליחה, לא בדיוק...
תוכלו גם להבחין פה ושם בכתמי עור חומים והיפר-פיגמנטציה (הופעת כתמים כהים על גבי העור).
החמצן וחומרים מזינים נוספים מתקשים להגיע לעור
בנוסף לכך, בלוטות יותרת הכליה והשחלות של נשים לאחר גיל המעבר עדיין מפרישות אנדרוגנים. הורמונים אלו, בהיעדר אסטרוגנים, גורמים לכמה תסמינים נוספים כגון העמקת קול, הופעת שיער פנים, עור שמן ואקנה. אנחנו לא טוענים שתהפכו לגברים תוך זמן קצר, אלא שנושא ההורמונים הוא מורכב ויש לו השפעה משמעותית על נשים וגם על גברים, וייתכן שבתקופה זו שבה ההורמונים מאבדים איזון הם עלולים להבליט מספר מאפיינים גבריים, אבל באופן חלקי בלבד!