רכיבי תזונה מזינים וידידותיים לגיל המעבר שעשויים להקל את התסמינים
התזונה שלנו היא המפתח לשלומות שלנו, במיוחד בתקופה של שינויים כמו בתקופת גיל המעבר. כיום אנו יודעים מעבר לכל ספק שבחירה במזונות וברכיבי תזונה נכונים מאפשרת ליהנות ממגוון יתרונות ממשיים אשר עשויים גם לסייע לווסת את התסמינים השונים שעלולים להתעורר בתקופה זו.
כמו בספורט, תזונה טובה תורמת ליותר מרק שליטה במשקל. תקופת גיל המעבר מאופיינת בהשפעה שעלולה להיות מבחינת מידת העייפות, חוזק העצמות, טונוס השרירים ומראה העור, המושפעים כולם בתקופה זו. לכן, שילוב תוספי מזון המכילים מיקרו - נוטריאנטים (micro-nutrients), דוגמת ויטמינים, נוגדי חמצון, מינרלים ותמציות צמחים, לתזונה שלך, עשוי לסייע לאזן את רמות ההורמונים. זה בתורו יכול לסייע בוויסות בעיות משקל, גלי חום או שינויים במצב הרוח.
ויטמינים ונוגדי חמצון היעילים לתקופת גיל המעבר
חומצות שומן אומגה 3
חומצות שומן אלו ידועות בתור שומנים "חיוניים" משום שהגוף אינו יכול לייצר אותם בעצמו. יש להם השפעות מועילות על העור, המשקל והמוח. הם מפחיתים סיכונים קרדיווסקולריים ודלקות ומשפרים את מצב הרוח. באופן כללי, בתזונה המודרנית יש יותר מדיי חומצות שומן אומגה 6 ופחות מדיי חומצות שומן אומגה 3. אם כן, המטרה היא להחזיר את האיזון הנכון לתזונה שלנו. מזונות העשירים באומגה 3 כוללים שמן פשתן, שמן דגים, זרעי צ'יה, אגוזי מלך, ביצי דגים (ביצים), דגים שומניים, מאכלי ים, פולי סויה ותרד.
חלבונים (פרוטאינים)
ללא חלבונים היינו נותרות ללא שרירים, ללא עור וללא שיער. במילים אחרות, החלבונים חשובים מאוד, במיוחד בתקופות בהן אנו מאבדות ממסת השרירים והעור והשיער שלנו מזדקנים. חלבונים מורכבים משרשרות של חומצות אמינו. על מנת שנוכל להיות בטוחות שאנו מקבלות את הרכיבים שהגוף שלנו זקוק להם, חשוב לאכול חלבון המגיע ממגוון מקורות, גם מן החי וגם מן הצומח. תוכלי לנסות לשלב מאכלי ים, החלק הלבן בבשר עופות, חלב או גבינה ויוגורט, שעועית, ביצים או סויה לצריכת חלבון מהירה.
מינרלים ועוד
סידן וזרחן
האיזון הנכון בין שני המינרלים הללו שומר על העצמות והשיניים חזקות, והדבר חיוני במהלך תקופת גיל המעבר. אחת הדרכים הקלות להגדלת צריכת הסידן היא על ידי הוספת שניים עד ארבעה מוצרי חלב לצריכה היומית שלך. גם ברוקולי וקטניות עשירים בסידן! מקורות טובים לצריכת זרחן הם שעועית, עדשים ואגוזים, וכן דגנים מלאים.
ברזל ומגנזיום
הברזל מאד חיוני שכן יש לו תפקיד מרכזי בתפקוד הגוף שלנו, כולל ייצור תאי דם אדומים שתפקידם העיקרי הוא הזרמת החמצן בגוף. למאקרו-מינרל מגנזיום חשיבות מכרעת במינונים הנכונים שכן הוא לוקח חלק ברבים מהתהליכים הכימיים בגופנו, המתמודדים עם כל היבט של גופנו, החל משינה וכלה בעצמות ובלחץ הדם.
תמציות צמחים והקלה בעזרת צמחים
פיטואסטרוגנים (Phytoestrogens) ואיזופלבונים (isoflavones)
לצמחים כמו נר הלילה (Evening Primrose), שיח אברהם מצוי (Chaste Tree), סויה, כשותנית (Hops) ותלתן אדום (Red Clover) איכויות דמויות אסטרוגן, המועילות לוויסות ההורמונים ולמצבי הרוח. הריכוזים הגבוהים של פיטואסטרוגנים או איזופלבונים המצויים בהם הופכים אותם לבעלי ברית טבעיים. סויה, כמו גם תלתן אדום מומלצים להתמודדות עם אוסטיאופורוזיס.
צמחים אחרים שהשימוש בהם נפוץ כוללים את דונג קוואי (Dong Quai), גינקו (Ginkgo), ג'ינסנג (Ginseng), קווה (Kava), ולריאן (Valerian), זנב הארי (Motherwort) ורודיולה (Rhodolia), כמו גם פרע מחורר (St John’s wort), מליסה (Lemon Balm) ובטטת בר (Wild Yam).
זכרי שיש להתאים את המינונים לכל אדם, לכן התייעצי עם הרוקחת, הנטורופתית או הדיאטנית שלך.