גיל המעבר וירידה ברמות הקולגן: למה העור שלי נעשה רפוי?
את כבר לא נראית כאילו את בת 20, אבל אין שום דבר רע בכך בגלל שאת הרבה יותר טובה ממה שהיית בגיל 20: את בטוחה יותר בעצמך, השגת יותר ואת מכירה את עצמך הרבה יותר טוב.
במהלך 5 השנים הראשונות של גיל המעבר חלה ירידה של 30% ברמות הקולגן
אבל כן, כאשר את מגיעה לגיל המעבר העור מתחיל להפוך לרפוי. רגע לפני שאת שוקלת התערבות כירורגית, כדאי שתדעי שיש הרבה פתרונות עדינים יותר שיכולים לסייע.
רפיון העור בתקופת גיל המעבר הוא תוצאה של ירידה מהירה בכמות הקולגן המתרחשת בתקופה זו - אפילו 30% במהלך 5 השנים הראשונות ו-2% ב-20 השנים הבאות. אכן, זו תקופה קשה שעוברת עליך אבל אם היינו במקומך היינו מתמקדות בחלק של "20 השנים הבאות"!
השפעות נוספות של הירידה ברמות הקולגן הבאות על העור שלך
אטרופיה מתקשרת לירידה המסיבית בעובי רקמת העור. כל מה שמוביל לירידה זו מסוגל לשנות גם את התקשורת המתרחשת בגוף וחילופי החומרים התזונתיים בין האפידרמיס לדרמיס, ותופעה זו עלולה להקשות על העור שלך לשמור על התכונות המכניות שלו.
כאשר רמות הקולגן פוחתות, העור מאבד מוצקות ומתחילים להיווצר קמטוטים וקמטים. ייתכן שתבחיני שקמטוטי הבעות הפנים הדינמיים הופכים לקבועים, קצה האף שלך נדמה שצונח, החללים באזור העיניים הופכים עמוקים יותר והנקבוביות הופכות לגדולות יותר.
נחמד, נכון?
כל השינויים הקליניים הללו המתרחשים בקרב נשים לאחר גיל המעבר קשורים להזדקנות עורית של כל 3 שכבות הפנים (אפידרמיס, דרמיס והיפודרמיס). אטרופיה (Atrophy), יובש ורפיון שומנים הם הסימנים העיקריים לכך. זה לא ממש מגניב, אבל זהו תהליך נורמלי לחלוטין.
ניתן גם להבחין בירידה ניכרת של החומצה ההיאלורונית בדרמיס, יובש וחספוס בעור בגלל ירידה בהפרשת החלב, אובדן גמישות, ירידה ביכולת לשמור על הלחות, מה שעלול להוביל גם לכך שהעור הופך לפחות מוצק.
אם נסכם בקצרה, הפנים שלך עשויות להיראות אחרת, אולי קצת עייפות, וזה עלול לשנות את הביטחון העצמי שלך. אז בואי יחד נמנע את זה, או לפחות נאט את הקצב שבו זה מתרחש בצורה הכי טובה שאנחנו יכולות, וזה כולל:
- הפסקת עישון והפחתת צריכת אלכוהול.
- בחירת שגרת טיפוח יומיומית טובה, המותאמת לעור לפני ואחרי גיל המעבר - הגנה רגילה מפני השמש עם תכשיר בעל SPF גבוה עמיד במים.
- אימוץ הרגלי תזונה בריאה ומאוזנת.
- ביצוע תרגילי אימון קבועים.