מה הסיבה שבתקופת גיל המעבר אני מתחילה להבחין בשיער פנים המופיע באזורים ממוקדים?
בתקופת גיל המעבר, ישנה ירידה דרסטית ברמות ההורמונים הנשיים. התוצאה היא שהטסטוסטרון משתלט. את כמובן נשארת אישה, ואישה מוצלחת זה ברור, רק שהצד הגברי שלך פתאום מתעקש להצטרף למסיבה. הנה האופן שתהליך זה מתרחש.
כיצד גיל המעבר משפיע על צמיחת שיער לא רצויה?
אולם בשנים שלפני גיל המעבר ובתקופת גיל המעבר ייתכן ותבחינו בשערות שצומחות קצת יותר "בחופשיות" על גבי הפנים שלכן.
ישנם מספר סוגים של שיער אנושי הנוצרים על ידי זקיקי שיער. לנשים בכל הגילאים יש זקיקי שיער על הפנים אך אלו לרוב מייצרים שיער רך שאינו מורגש.
השיער עשוי להופיע מעל השפתיים, לאורך קו הלסת והסנטר בגלל הירידה ברמות ההורמונים הנשיים המתרחשת בתקופת גיל המעבר. אבל ייתכן שהכמות הקטנה של טסטוסטרון המיוצרת בגופן של נשים לא תפחת – איזה מזל יש לנו, הא?! גם בלוטות יותרת הכליה מייצרות מספר הורמונים גבריים במהלך חיי גוף האישה ולכן, במהלך גיל המעבר, מתרחש חוסר איזון בין רמות הורמוני המין הזכריים והנקביים. עודף יחסי של הורמונים זכריים עלול לגרום לצמיחה קצת פחות "דיסקרטית" של שיער פנים.
על פי "British Journal of Dermatology" בדיקה בקרב קבוצת נשים לאחר תקופת גיל המעבר נמצא ש:
- 39% מהן חוו צמיחה עודפת של שיער פנים, בעיקר על הסנטר.
דו"ח מחקר נוסף, שפורסם ב-"Menopausal Health" בשנת 2009, ציין שבקרב קבוצה של 656 נשים אמריקאיות בגילאי 50-79 נמצא ש:
- התווספות שיער פנים התרחשה בקרב 33% מהנשים בגילאי 50-59
- ובקרב 54% מהנשים בגילאי 60-69.
ברור שאתן לא רוצות להיות חלק מקבוצה זו אבל לדעתנו זה מעודד לדעת שמדובר בתופעה נפוצה ושיש נשים שיכולות לספר על זה ולסייע בכל מקום בעולם.
39% מהנשים חוות צמיחה עודפת של שיער הפנים
אך יש גם צד חיובי והוא שקיימות מספר אפשרויות טיפול בבעיה זו בהתאם למידת חומרתה. אם שיער הפנים צמח באופן מוגזם ומטריד, ייתכן שתוכלי להשתמש בקרם מקומי שמאט את קצב צמיחת השיער. בנוסף, ישנם טיפולים אחרים הכוללים הסרת שיער בעזרת שעווה, טיפול אלקטרוליזה ההורס את זקיקי השיער, או טיפול להסרת שיער בעזרת לייזר. אנחנו אומרות, פשוט היפטרי מהשערות ואל תחשבי עליהן שוב!